Nieuws  
 

SafeNet, een van de marktleiders in informatiebeveiliging en nu onder gezamenlijk management met Aladdin Knowledge Systems, heeft een Common Criteria EAL4+-certificering ontvangen voor zijn Luna PCI voor Luna SA 4.1 Hardware Security Module (HSM). Het Common Criteria Evaluation-laboratorium stelde na uitgebreide tests vast dat deze module voor hardwarebeveiliging beschermt tegen bekende en opkomende bedreigingen.

Common Criteria evalueert een product op een van de zeven specifieke Evaluation Assurance Levels (EAL's). De HSM van SafeNet werd geëvalueerd op zeventig functies, 63 meer dan die van concurrerende producten. Zo testte Common Criteria de fysieke bescherming, authenticatietokens, HSM-firmware, logische bescherming, Host-API, Tamper Response en rapportagemogelijkheden voor zwakke plekken. SafeNet's PCI voor Luna SA 4.1 kreeg de EAL4+-certificering, het hoogste niveau dat internationale afspraken toestaan.

"SafeNet ontwikkelde de Luna SA 4.1 volgens de strengste beveiligingsstandaarden en onderwierp deze aan een evaluatie die tien keer strenger was dan die van oplossingen van andere HSM-leveranciers. Zo analyseerde Common Criteria meer functies van deze oplossing dan van vergelijkbare producten", zegt Tsion Gonen, vicepresident van SafeNet. "Luna SA 4.1 krijgt een hogere certificering. Onze klanten kunnen erop rekenen dat ze de beste HSM in de markt inzetten."

De Common Criteria-certificering is verplicht voor overheids-, financiële en verzekeringsinstellingen. De internationale standaard is ingesteld om nationale IT-beveiligingscertificeringen uit verschillende landen te bundelen. Tot deze landen behoren Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

SafeNet Luna SA 4.1 HSM is een flexibele module voor hardwarebeveiliging die krachtige cryptografische verwerking en hardware-key-beheer omvat, en zo de beveiliging en prestaties van applicaties garandeert. Het platform lost problemen op het gebied van cryptografische prestaties, storage en schaalbaarheid op. De Luna SA 4.1 HSM is onderdeel van de Data Protection Solution Suite van SafeNet. Deze beschermt identiteiten, transacties, data en communicatie en biedt versleuteling van database- en applicatiedata, disk- en  bestandsversleuteling, centraal key-beheer, netwerk- en WAN-versleuteling en two-factor authenticatie.

 

Plaats op:
Datum: 9 december 2009
Bron: SafeNet
Gerelateerde artikelen  
08-11-2019 Nieuws Common Criteria certificering voor CyberArk
18-09-2018 Nieuws Fox-IT behaalt Common Criteria Security Certification EAL 7+
27-09-2017 Nieuws Gemalto helpt bij vereenvoudigen van encryptie activiteiten
15-02-2017 Nieuws Nieuwe encryptieoplossingen van Gemalto
21-03-2017 Nieuws Gemalto maakt volledige controle over encryptiesleutels mogelijk
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,8 seconden.