Nieuws  
 

Beveiligingsspecialist SpicyLemon heeft gratis checks op zijn website gezet, waarmee internetgebruikers zelf kunnen controleren hoe kwetsbaar ze zijn op basis van hun online gedrag. De introductie van deze checks, vormen de start van de campagne 'Bescherm je ID op het internet'. Het online gedrag is bepalend voor welke risico's je loopt op het web. De checks bekijken wat precies je online-activiteiten zijn en in hoeverre jouw ID hierdoor risico's loopt. De uitkomst is een praktisch beveiligingsadvies dat matcht met jouw internetactiviteiten.

Elk gedrag zijn eigen virus
Malware-schrijvers spelen in op de onwetendheid en kwetsbaarheid van hun doelgroep. Gamers hebben te maken met andere bedreigingen dan mensen die veel chatten of vooral het internet gebruiken om informatie te vergaren. Om te ontdekken welke virussen zich op een bepaald gedrag richten en wat hiertegen is te doen, heeft SpicyLemon de gratis controles ontwikkeld.

De campagne Bescherm je ID bestaat in totaal uit drie stappen. Als eerste kunnen internetters controleren of ze reeds slachtoffer zijn van cybercrime met de SpicyLeboratory. Hiermee wordt de pc gescand op malware. Vervolgens doorloopt men de vragenlijst van de SpicyAnalyzer. De laatste stap is het matchen van het vertoonde gedrag met een passende beveiliging.

Beschermingseisen hangen af van gedrag
Een algemeen beveiligingsadvies bestaat niet, want de benodigde maatregelen hangen af van het gebruik van internet. Uit onderzoek van SpicyLemon onder bijna 600 internetgebruikers blijkt dat jongeren onder de 20 gemiddeld bijna 24 procent van hun internettijd actief zijn op sociale netwerken als Hyves en Facebook. Mensen in de leeftijdscategorie 30-40 jaar besteden daarentegen weer relatief veel tijd (meer dan 26 procent van hun online-tijd) aan online gamen. Surfen en downloaden is bij alle leeftijden ongeveer even populair.

Voor elk van deze activiteiten bestaan specifieke beveiligingsmaatregelen. Het is dus van belang eerst te bepalen waaraan een internetter relatief veel tijd besteedt. Pas daarna is een op maat gemaakt beveiligingsadvies te geven. De checks van SpicyLemon geven hier een antwoord op.

Nienke Ryan, product- en strategiemanager bij SpicyLemon: "Zonder kennis over hoe je jezelf moet beschermen tegen speciaal voor jou ontworpen malware en een beveiligingsoplossing die inspeelt op die specifieke bedreigingen, blijven er veel pc's die ten prooi vallen aan cybercrime. De combinatie van kennis en goede beveiligingsmaatregelen die gebaseerd zijn op het gedrag van de gebruiker, biedt een veel hoger niveau van bescherming, waardoor je veel vrijer kan omgaan met het uitwisselen van informatie via het internet, ongeacht wie je bent en wat je doet."


Homepage Bescherm je ID op het internet


Plaats op:
Datum: 13 oktober 2009
Gerelateerde artikelen  
15-10-2009 Nieuws Meeste download-virussen gesignaleerd in Nederland
26-06-2013 Nieuws Security gastlessen op basisscholen in de prijzen?
24-08-2007 Nieuws XS4ALL gaat internetbeveiliging-training geven
11-10-2011 Nieuws SpicyLemon: Websites gemeenten eenvoudig te beschermen
17-05-2013 Nieuws USB-sticks één van de grootste infectiebronnen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,83 seconden.