Nieuws  
 

Staatssecretaris Heemskerk verhoogt het budget dat beschikbaar is voor de pilotfase van de subsidie Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB) van 3 miljoen euro naar 7, 5 miljoen euro. De reden voor de verhoging is de positieve ontvangst van de regeling waardoor er meer aanvragen zijn dan was voorzien. De VKB is vanaf 1 september 2009 ook landelijk beschikbaar.

De afgelopen maanden is de VKB getest in de gemeenten Rotterdam, Utrecht en Deventer, bij winkels die zijn aangesloten bij branchevereniging Mitex (mode, schoenen en sport) in het hele land en bij bedrijventerreinen en winkelgebieden met Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) van het Hoofdbedrijfschap detailhandel (HBD) en MKB-Nederland. Uit de eerste aanvragen is gebleken dat gemiddelde subsidieaanvraag 4200 euro bedraagt, terwijl met 2500 euro rekening was gehouden. De verwachting is dat tijdens de pilotfase het aantal scans op 2400 uitkomt.

Betrokkenheid
Volgens staatssecretaris Heemskerk toont het enthousiasme aan dat ondernemers veel geven om de veiligheid van hun bedrijf. "Iedere overval of diefstal is één te veel. Het leidt niet alleen tot financiële maar ook tot psychische schade. We moeten dan aan niemand een 'nee' hoeven te verkopen. Ik wil daarom ook mijn betrokkenheid laten zien bij de veiligheid van kleine Nederlandse bedrijven."

Subsidie Veiligheid Kleine Bedrijven
Op 1 februari 2009 is subsidie Veiligheid Kleine Bedrijven van start gegaan. Winkels en ondernemingen met minder dan 10 personeelsleden worden hierdoor geholpen criminaliteit en fraude te bestrijden. Heemskerk ondersteunt met de VKB kleine bedrijven met een beveiligingsscan op maat door een deskundige. Als de ondernemer vervolgens de aangeraden maatregelen uitvoert, betaalt het ministerie van Economische Zaken vijftig procent van de kosten van de aanpassingen en trainingen die noodzakelijk zijn om de veiligheid in het bedrijf te verbeteren. Voor de komende vier jaar is er voor de VKB in totaal 24 miljoen euro beschikbaar.

 

Plaats op:
Datum: 28 juli 2009
Gerelateerde artikelen  
11-06-2009 Nieuws Heemskerk opent 'veiligste winkelstraat' van Nederland
13-08-2009 Nieuws Subsidie Veiligheid Kleine Bedrijven verhoogt
05-10-2009 Nieuws Heemskerk start campagne Veiligheid Kleine Bedrijven
11-02-2010 Nieuws Extra geld voor veiligheid kleine bedrijven 2009
06-06-2008 Nieuws 12 miljoen voor beveiliging kleine ondernemers
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,78 seconden.