Nieuws  
 

Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) moet in de Tweede Kamer tekst en uitleg komen geven over de forse toename van ladingdiefstal. Een verzoek hiertoe van Sybrand van Haersma Buma (CDA) kon woensdag rekenen op de steun van de coalitiepartijen PvdA en ChristenUnie.
Aanleiding is een rapport van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), waarin staat dat het aantal aangiften van diefstal uit vrachtwagens in het eerste kwartaal met 38 procent is gestegen.
De inbrekers hebben het vooral gemunt op parfum en consumentenelektronica zoals flatscreens en laptops. De zwarte markt wordt vervolgens overspoeld met dergelijke goederen. Volgens het KLPD is met name de methode van het opensnijden van zeilen weer populair. Deze vorm van inbraak liet een stijging zien van 71 procent.

De regeringspartijen zijn geschrokken van de cijfers, die woensdag door De Telegraaf werden gepubliceerd. De minister wordt nu ontboden in de Tweede Kamer om uiteen te zetten hoe het kabinet het probleem gaat aanpakken.
Vorig jaar kondigde minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) nog aan dat hij de twintig meest onveilige parkeerplaatsen langs de snelweg uiterlijk dit jaar nog wil verbeteren.
Ook brancheorganisaties EVO en TLN willen dat de politiek actie onderneemt. Zij zijn 'geschrokken' van de 'explosieve stijging' van het aantal ladingdiefstallen. Hirsch Ballin moet een landelijk team voor de opsporing van de criminelen achter de ladingdiefstallen instellen, aldus de organisaties.

Bron: NOVUM

Plaats op:
Datum: 11 juni 2009
Gerelateerde artikelen  
07-02-2008 Nieuws Marechaussee onderzoekt beveiliging Schiphol
25-03-2009 Nieuws Beveiligde parkeerplaatsen geopend
22-05-2008 Nieuws Internetgegevens een jaar bewaren
30-06-2007 Nieuws Vrachtwagens in Nederland steeds vaker leeggeroofd
29-04-2010 Nieuws Korpschefs politie moeten in eigen regio wonen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,8 seconden.