Nieuws  

Om veiligheid van bedrijven te vergroten heeft staatssecretaris Heemskerk (Economische Zaken) vandaag een modelstraat voor veilig ondernemen in Rotterdam geopend. In de straat Wolphaersbocht zijn met behulp van de subsidieregeling Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB) de allerlaatste technische, bouwkundige en organisatorische maatregelen genomen om de kans op criminaliteit, zoals diefstal en overvallen te verkleinen. Heemskerk benadrukte dat meer veiligheid noodzakelijk is voor de ondernemer, de klant én de hele buurt.

"Een veiliger winkelstraat zorgt voor meer economische bedrijvigheid en zorgt voor een prettiger leefomgeving voor bewoners. Het is mooi om te zien, hoe deze ondernemers samen met de overheid de afgelopen maanden hun veiligheid en de veiligheid van hun omgeving in alle opzichten zo hebben kunnen vergroten. Deze winkelstraat vind ik een voorbeeld voor ondernemers in heel Nederland. Het is misschien wel de veiligste straat van Nederland." aldus Heemskerk.

Heemkerk kreeg met wethouder Dominic Schrijer van Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid onder andere een demonstratie van de 'DNA-douche'. Andere maatregelen die zijn getroffen zijn bewakingcamera's op straat,  een overval - en agressietraining en een scan om de winkel zo in te delen dat overvallers minder kans maken. Ook in de buurt zijn maatregelen genomen om de omgeving aantrekkelijker te maken.

Het project in Rotterdam komt voort uit de pilot van de VKB, die bedrijven met minder dan tien personeelsleden helpt criminaliteit en fraude te bestrijden. De staatssecretaris maakte in Rotterdam bekend de subsidie vanaf één september in heel Nederland beschikbaar te stellen.

Heemskerk ondersteunt met de VKB kleine bedrijven met een beveiligingsscan op maat door een deskundige. Als de ondernemer vervolgens de aangeraden maatregelen uitvoert, betaalt de staatssecretaris vijftig procent van de kosten van de aanpassingen en trainingen die noodzakelijk zijn om de veiligheid in het bedrijf te verbeteren. Voor de komende vier jaar is er voor de VKB in totaal 24 miljoen euro beschikbaar.

Plaats op:
Datum: 11 juni 2009
Gerelateerde artikelen  
28-07-2009 Nieuws Heemskerk verhoogt budget veiligheid kleine bedrijven
05-10-2009 Nieuws Heemskerk start campagne Veiligheid Kleine Bedrijven
06-06-2008 Nieuws 12 miljoen voor beveiliging kleine ondernemers
26-01-2010 Nieuws Regeling Veiligheid Kleine Bedrijven blijkt succes
11-02-2010 Nieuws Extra geld voor veiligheid kleine bedrijven 2009
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,83 seconden.