Nieuws  
 

Van 9 maart tot en met 27 maart maken zo`n 7500 vmbo-leerlingen kennis met toekomstige beroepen, tijdens de actieweken `Kom in het leerbedrijf`. ECABO heeft bedrijfsbezoeken georganiseerd voor ruim 1500 leerlingen met interesse voor economisch-administratieve beroepen, ICT en beveiliging. Voor deze leerlingen openen bedrijven in heel Nederland hun deuren.
De vmbo-leerlingen krijgen een rondleiding door het bedrijf dat ze bezoeken en presentaties over bedrijven en beroepen. In veel gevallen maken de leerlingen kennis met beroepsbeoefenaars van de door hen gekozen beroepen. Medewerkers kunnen aan de leerlingen laten zien welke taken ze uitvoeren en zo bijdragen aan een beter beroepsbeeld.

Populaire beroepsgroepen
Bedrijven en scholen werken enthousiast mee aan de actieweken. De beveiligingssector trekt net zoals vorig jaar de meeste leerlingen. Zo brengt een aantal leerlingen een bezoek aan het beste leerbedrijf van 2008, de Beveiligingsdienst van de Tweede Kamer, waar ze kennismaken met de beveiliging van de Tweede Kamer. Andere populaire beroepsgroepen zijn de ICT en de bedrijfsadministratieve beroepen.

De meeste bedrijven ontvangen tussen de vijf en tien leerlingen per bezoek. Een uitzondering hierop is Achmea uit Leeuwarden. Deze organisatie ontvangt op drie verschillende data veertien vmbo-leerlingen die willen kennismaken met het bank- en verzekeringswezen.
`Kom in het leerbedrijf` is een gezamenlijk initiatief van de samenwerkende kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven (verenigd in Colo), VO-Raad, NVS-NVL en Stichting platforms VMBO

Bron: ECABO

Plaats op:
Datum: 10 maart 2009
Gerelateerde artikelen  
07-02-2008 Nieuws Beveiliger bekendste beroep bij VMBO'ers
17-01-2017 Nieuws Trigion ontwikkelt lesprogramma brandveiligheid
16-02-2009 Nieuws Beveiligingsdienst Tweede Kamer opnieuw in de prijzen
22-01-2008 Nieuws Schoolcomputers gemakkelijk te kraken
16-05-2006 Nieuws Tekort aan geschikt beveiligingspersoneel dreigt
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,8 seconden.