Nieuws  
 

Het aantal woninginbraken is in diverse regio’s het afgelopen jaar sterk gestegen. Verschillende politieregio's geven de aanpak van woninginbraken hierdoor een hoge prioriteit. De politie Gelderland-Midden gaat veel energie steken in het onderzoeken van de woninginbraken. Door de verkregen informatie te vergelijken, wordt naar verbanden tussen woninginbraken gezocht.

De politie doet ook een beroep op burgers om aangifte te doen en direct contact op te nemen als ze verdachte situaties zien. Informatie uit de aangiften kan bijdragen aan het opsporen van dader(s).
Ook in Zwolle is de toename van het aantal woninginbraken het afgelopen jaar, aanleiding om extra prioriteit te geven aan het oplossen van woninginbraken. Hiervoor is in Zwolle een speciaal team gestart, dat bestaat uit een aantal rechercheurs en een analist. Er wordt onder andere bekeken of werkwijzen, sporen of tijdstippen met elkaar overeenkomen. Ook wijst de politie mensen op een aantal preventietips.


De Soester wijkchef Bert Sandbrink noemt in de Gooi- en Eemlander de toename van het aantal woning- en auto-inbraken in Soest is een "verschrikkelijk probleem''. Volgens Sandbrink is de aanpak van de inbraken nu prioriteit nummer één voor het district. Uit de jaarcijfers van het district Eemland-Noord blijkt dat het aantal aangiften in Soest in 2008 met tien procent is gestegen. Vooral auto- en woninginbraken en fietsdiefstal zijn hier debet aan.

Bron: www.hetccv.nl

Plaats op:
Datum: 26 februari 2009
Gerelateerde artikelen  
25-02-2009 Nieuws Studenten doen onderzoek naar inbraken Enschede
30-03-2010 Nieuws Hotspotaanpak bij woninginbraken lijkt te werken
29-01-2018 Nieuws Inbrekers in 2017 het meest actief in Flevoland
10-12-2008 Nieuws DNA in de strijd tegen woninginbraken
10-01-2012 Nieuws Jaarcijfers politie Utrecht: fors meer geweld tegen agenten
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,77 seconden.