Nieuws  
 

Schiphol Group heeft Siemens Building Technologies uit Zoetermeer de opdracht gegeven voor de realisatie van haar nieuwe Security Control Center op Schiphol. Vanuit deze nieuw in te richten centrale krijgt Schiphol een nog beter overzicht over alle security processen. Met ingang van eind 2008 gaat de centrale in bedrijf. Met deze opdracht is een bedrag van 1,3 miljoen euro gemoeid.

Het nieuwe Security Control Center krijgt 14 werkplekken en wordt aangesloten op de verschillende systemen zoals die voor de communicatie, de videobewaking, de toegangscontrole, de inbraak, de X-ray scanners, de brandmeldkamer, de ontruiming, GIS en voertuiglocatie en de vluchtinformatie. Het nieuwe Security Control Center is de spin in het web als het gaat om de regie en controle over de beveiligingsmaatregelen.

Eerder kreeg Siemens op Schiphol al opdrachten voor:
-een Openbaar Meldkamer Systeem (OMS) van de brandweer,
-de levering van X-ray systemen voor de personeelsdoorgangen en van X-ray systemen voor bagage in de vorm van een raamovereenkomst met een looptijd van 5 jaar, waarbij de beelden van beide systemen in de toekomst kunnen worden bestudeerd vanuit de nieuwe centrale;
-24x7 service activiteiten aan alle security installaties, waaronder die van de brandweer, voor ontruiming, intercom, omroep, CCTV, X-ray, alsmede voor niet Siemens producten.

Plaats op:
Datum: 19 juni 2008
Bron: Siemens Building Technologies
Gerelateerde artikelen  
07-01-2010 Nieuws Siemens levert ICT en security voor Nuon Magnum centrale
22-03-2007 Nieuws Schiphol besteedt meldkamerinstallatie uit
31-10-2006 Nieuws Nauwe samenwerking GTI en Siemens in gebouwentechniek
28-02-2019 Nieuws Schiphol kiest voor Heras
15-01-2019 Nieuws Samenwerking Security Business Group (SBG) en Securitas verlengd
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,75 seconden.