Nieuws  
 

Elektronische handtekening van DigiNotar maakt digitale polis mogelijk
De Telegraaf en andere media als het Financiële Dagblad, Webwereld en NU.nl melden het uitgebreid: De E-Polis komt eraan! Naar verwachting kunnen verzekeraars al op 1 januari 2009 elektronische polissen aanbieden. Daarvoor is een wetsvoorstel aan de Tweede Kamer aangeboden. "Er kan haast worden gemaakt. Het voorstel is niet zo ingewikkeld", aldus Wouter Kalkman, voorzitter van de commissie E-polis van het Verbond van Verzekeraars en bijzonder hoogleraar verzekeringsrecht (Bron: De Telegraaf, 5 mei 2008).

Elektronische handtekening
Door de wetswijziging zal het mogelijk worden via een elektronische handtekening op een veilige manier via internet de eigen gegevens in te zien. "De beveiliging is een van de randvoorwaarden", aldus het Verbond van Verzekeraars. (Bron: NU.nl, 5 mei 2008) DigiNotar kan de burger diens elektronische handtekening leveren waarmee deze beveiliging wordt geregeld.

De elektronische handtekening waarmee de verzekeraar de E-polis mag tekenen, kan niet zomaar door elke organisatie worden geleverd. De organisatie dient hiervoor speciaal gekwalificeerd te zijn en bij de OPTA te zijn geregistreerd. DigiNotar biedt als OPTA gekwalificeerd bedrijf meerdere oplossingen die de elektronische polis mogelijk maakt.

Grote interesse onder verzekeraars
Dat de interesse voor de elektronische polis groot is, bleek wel uit de opkomst bij de bijeenkomst van het Verbond van Verzekeraars op 15 april 2008. Mr. Dick Batenburg, notaris en juridisch directeur van DigiNotar, heeft hier een presentatie gegeven over de mogelijkheden en eisen aan de elektronische polis en de rol en noodzaak van een onpartijdige derde in dit geheel. De volledige presentatie kan gedownload worden via www.diginotar.nl/Portals/7/nieuws/autenelekhand.pdf.

Polis Direct, een volle dochteronderneming van BOVAG, biedt als eerste verzekeringsbedrijf in Europa een elektronische polis inclusief elektronische handtekening van DigiNotar. “Consumenten moeten er op kunnen vertrouwen dat de vertrouwelijke communicatie via het digitale kanaal goed is beveiligd”, vertelt Kai Doornink, teamleider marketing & communicatie bij Polis Direct. “Daarom heeft Polis Direct ervoor gekozen om, vooruitlopend op de nieuwe wetgeving, samen met Diginotar de elektronische handtekening al in te voeren als extra zekerheid voor onze klanten.” Bekijk de film met Polis Direct online op www.diginotar.nl.

Plaats op:
Datum: 7 mei 2008
Bron: Diginotar
Gerelateerde artikelen  
03-07-2009 Nieuws Samenwerking Diginotar en Centerone
12-01-2011 Nieuws Vasco Data Security neemt DigiNotar over
24-08-2010 Nieuws G2 certificaten vanaf 2011 verplicht
04-03-2011 Nieuws Gemeente Rotterdam zet eHerkenning in
24-08-2010 Achtergrondartikelen G2 certificaten vanaf 2011 verplicht
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,8 seconden.