Laatste nieuws
 
 
  Agenda  
18 sep 2019
 

Woensdag 18 en donderdag 19 september is SecurityLIVE in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch hét evenement in 2019 waar de beveiligingssector elkaar ontmoet. Toonaangevende distributeurs en fabrikanten van elektronische beveiligingssystemen laten in een zakelijke en inspirerende ambiance de laatste trends en ontwikkelingen zien op het gebied van videobewaking, inbraak- en branddetectie, toegangscontrole, hang- en sluitwerk en terreinbeveiliging. Beide dagen vinden informatieve kennissessies en workshops plaats over onderwerpen als cybersecurity, certificering en keurmerken en nieuwe businessmogelijkheden voor beveiligingsinstallateurs en system integrators.

Divers aanbod
Het aanbod op de beursvloer is zeer divers, van cameratoezicht in combinatie met kunstmatige intelligentie en videobewaking in de cloud tot volledig sleutelvrije toegangscontrole met smartphones of een vingerafdruk en nieuwe mogelijkheden met ‘smart connected buildings’. Gebruikers kunnen onder meer op afstand toegang verlenen, alarmen ontvangen en direct daarbij behorende camerabeelden bekijken ter verificatie. Maar tijdens de tweedaagse beurs is ook uitgebreid aandacht voor bouwkundige beveiliging. Te denken valt aan hoogwaardig hang- en sluitwerk en inbraak- en brandwerende kluizen, maar ook aan monteerbare beveiligde ruimtes met onder andere kogelwerende, explosiebestendige en geluidsdichte deuren waarin servers kunnen worden geplaatst of mensen veilig kunnen schuilen tijdens overvallen.
 
Meerwaarde
Een rode draad die door het beursprogramma van SecurityLIVE loopt is het benutten van nieuwe kansen en mogelijkheden die de moderne beveiligingstechnologie heeft te bieden. Steeds vaker vragen eindgebruikers - van security managers tot consumenten - bijvoorbeeld niet langer alleen om het installeren van systemen in kantoren, winkels, onderwijs- en zorginstellingen of woningen, maar verwachten zij ook aanverwante diensten te kunnen afnemen zoals onderhoud op afstand en het opslaan van camerabeelden of toegangsrechten ‘as-a-service’ in de cloud. Dit betekent nieuwe verdienmodellen, maar ook nieuwe uitdagingen voor beveiligingsinstallateurs en system integrators. Houden zij te allen tijde de controle over de aangesloten systemen van hun klanten en hoe wordt de continuïteit van beveiligingssystemen gewaarborgd als tussentijds een abonnement met de aanbieder van de clouddiensten wordt beëindigd?

Beveiligingsinstallateurs en system integrators staan anno 2019 voor uiteenlopende uitdagingen. SecurityLIVE wil hen inspireren en stimuleren door de nieuwste technologie te laten beleven en mogelijkheden te laten ontdekken om meerwaarde toe te voegen aan de beveiligingssystemen voor klanten. Dit gebeurt beide beursdagen onder meer tijdens informatieve kennissessies en workshops over actuele onderwerpen als cybersecurity, certificering en keurmerken, 4K resolutie & storage en de gevolgen van het uitfaseren van PSTN en ISDN per 1 september 2019 door KPN voor alarmtransmissie.

Synergie
Begin dit jaar werd bekend dat Amsterdam Security Expo dit jaar geen doorgang meer vindt. Deze beurs vond voor het laatst plaats in oktober 2017 en was nadrukkelijk ook gericht op eindgebruikers van beveiligingssystemen en -diensten. SecurityLIVE is ontwikkeld als evenement naast Amsterdam Security Expo en blijft zich richten op beveiligingsinstallateurs en system integrators. Het einde van de beurs in Amsterdam, die was gepland voor najaar 2019, betekent wel dat er nu geen vakbeurs meer plaatsvindt voor eindgebruikers. Dit heeft geleid tot onduidelijkheid in de beveiligingsbranche onder zowel aanbieders als afnemers van professionele beveiliging. De organisatie van SecurityLIVE is van mening dat de branche geen belang heeft bij de versnippering die dreigt te ontstaan met verschillende initiatieven en relatieevenementen, maar juist is gebaat bij één sterk en branchebreed gedragen evenement voor alle securityprofessionals in Nederland. Waar de formule van de beurs SecurityLIVE ongewijzigd blijft met gratis beursbezoek, catering en parkeren voor bezoekers en deelname tegen kostprijs voor exposanten, wordt momenteel wel onderzocht hoe het evenement de komende periode verder kan worden versterkt met bijvoorbeeld een vakinhoudelijk congres voor security managers dat gelijktijdig met de beurs wordt gehouden en zorgt voor synergie.

Praktisch
SecurityLIVE 2019 vindt plaats in hal 5, direct bij de Stadsentree van de Brabanthallen. De vakbeurs is woensdag 18 september geopend van 11.30 tot en met 21.00 uur en op donderdag 19 september van 11.30 tot en met 19.00 uur. De beurshal is voor deelnemers in bezit van een deelnemersbadge dagelijks toegankelijk van 08.30 tot en met 22.00 uur. Beursbezoek inclusief parkeren en catering is gratis voor alle bezoekers die tot de doelgroep behoren, maar vooraf aanmelden is wel noodzakelijk. Alle bezoekers ontvangen bij de entree een aantal muntjes die naar keus kunnen worden besteed op de beursvloer bij de uiteenlopende cateringpunten, foodtrucks en coffeecorners. Iedereen die zich in 2018 heeft aangemeld om de beurs te bezoeken krijgt een uitnodiging voor beursbezoek in september 2019. Deze bezoekers hoeven hun gegevens dan niet meer opnieuw in te vullen en ontvangen direct hun badge die een snelle toegang tot de beursvloer garandeert.

Locatie Brabanthallen, Den Bosch
   
Datum: 18 september 2019
Gerelateerde artikelen  
19-09-2019 Agenda SecurityLIVE 2019

 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,17 seconden.