Laatste nieuws
 
 
  Agenda  
1 nov 2017

Met de lancering van Amsterdam Security speelt RAI Amsterdam in op de ontwikkelingen in de security markt. Het nieuwe internationale event richt zich op bedrijven, organisaties en overheden die op zoek zijn naar veiligheidsoplossingen. Deze eindgebruikers, zoals vliegvelden, grootwinkelbedrijven, de transportwereld en publieke veiligheid, herkennen hun specifieke veiligheidsvraagstuk niet op traditionele vakbeurzen. Amsterdam Security is een nieuw type event gericht op het creëren, faciliteren en vernieuwen van waardevolle ontmoetingen. De eerste editie van Amsterdam Security vindt plaats van 31 oktober t/m 2 november 2017 in RAI Amsterdam, Nederland.

Verandering in de markt
Beveiligingssystemen worden complexer onder andere door de enorme groei van IT-toepassingen. Hierdoor zoeken aanbieders/fabrikanten steeds vaker direct contact met de eindgebruikers van beveiligingsoplossingen. Een andere verandering in de markt betreft de beslissingsstructuur. Niet alleen de securityprofessional speelt een rol bij de beslissing over systemen, maar ook de IT-professional. Maar hoe ontmoet de fabrikant/aanbieder van veiligheidsoplossingen deze beslissers bij de eindgebruikers? De traditionele grote vakbeurzen zijn veelal product en techniek gedreven. De eindgebruiker herkent zijn specifieke veiligheidsvraagstuk hier niet en zoekt bovendien meer naar oplossingen.

Waardevolle ontmoetingen
Amsterdam Security biedt drie dagen lang een veelheid aan simultaan verlopende  keynotes, lunchmeetings, round tables, matchmakings, market visions en netwerkgelegenheden. Gericht op het creëren van waardevolle ontmoetingen. Naast het hoofdthema ‘IT en security’ gaat veel aandacht uit naar specifieke veiligheidsvraagstukken in ‘verticale’ markten als de transportsector, kritische infrastructuren, openbare veiligheid, retail etc. Virtuele middelen ondersteunen de fysieke ontmoetingen, voor, tijdens en na het event. Zoals ASEC TV, online video, social media en Visit Connect, een vernieuwend systeem om online contacten vast te leggen en te onderhouden.

Founding partners
Het programma van Amsterdam Security komt tot stand in nauwe samenwerking met kennisinstituten, aanbieders en afnemers van veiligheidsoplossingen. De aanbieders worden vertegenwoordigd door de zogenaamde founding partners in een advisory board. Deze board controleert en monitort het concept van Amsterdam Security, de hoofdthema’s en keynotes van het plenaire programma en adviseert bij het toegesneden programma voor de verticals. De founding partners vormen een afspiegeling van de markt: system integrators, fabrikanten, IT-bedrijven en aanbieders van veiligheidsdiensten.


Co-locatie met SSA
Amsterdam Security 2017 vindt gelijktijdig plaats met de vakbeurs Safety Security Amsterdam (SSA): de grootste vakbeurs voor beveiliging en (brand)veiligheid in de Benelux. Op deze tweejaarlijkse vakbeurs komen alle betrokkenen uit het veiligheidsdomein samen: installateurs, system integrators, distributeurs, adviseurs, security managers, eindgebruikers en vertegenwoordigers van de publieke sector (als politie, brandweer, overheid). Het expositieprogramma omvat producten en oplossingen op het gebied van CCTV & Surveillance, Access Control, IP Networks & Integrated Systems, Home automation, Life Safety / Fire Prevention en Cyber Security. In 2015 bezochten 8.000 professionals de vakbeurs.

Locatie RAI Amsterdam
   
Datum: 1 november 2017
Gerelateerde artikelen  
31-10-2017 Agenda Amsterdam Security 2017
02-11-2017 Agenda Amsterdam Security 2017
30-11-2017 Agenda Telindus organiseert Security Event Weg met security!
06-02-2018 Agenda IT & Information Security 2018
05-04-2018 Agenda New Security 2018

 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2017 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,1 seconden.