Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  
 

Uit een recent onderzoek van Forrester Consulting naar fraudebeheer in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) komen enkele verontrustende conclusies naar voren. Het onderzoek werd gedaan in opdracht van Experian onder meer dan negenhonderd bedrijven uit verschillende sectoren. Een op de drie (34%) van de besluitvormers geeft toe dat zijn of haar digitale kanalen kwetsbaar zijn. Verder blijkt dat gegevensdiefstal - malware, hacking en social engineering - gevolgen hebben voor ongeveer 60% van de ondervraagde bedrijven. Slechts 14% van de bedrijven is van mening dat hun oplossingen voor fraudebeheer geoptimaliseerd zijn.

Door Herman Peeters

Dat betekent dat 86% van de bedrijven in EMEA van mening is dat hun oplossingen voor fraudebeheer niet zo goed zijn als ze zouden kunnen en moeten zijn. Zij lopen veel risico. Fraudeurs zijn snel, onverbiddelijk, willekeurig, inventief en opportunistisch. Het is ook duidelijk dat ze zonder moeite overstappen van de ene naar de andere sector en verschillende kanalen gebruiken om toegang te krijgen tot financiële middelen. Informatie met betrekking tot nieuwe kwetsbaarheden wordt snel verhandeld en gedeeld.

Het is duidelijk dat de complexiteit van fraude, snelle veranderingen en nieuwe uitdagingen veel bedrijven hoofdpijn bezorgen. Gezien de wereldwijde impact van fraude beseffen veel bedrijven dat ze de risico's niet volledig intern kunnen beheren. Het is ook duidelijk dat veel bedrijven de komende drie jaar aanzienlijk zullen investeren in automatisering, machine learning en voorspellende analyses.

Naast de investeringen in technologie moeten bedrijven ook investeren in human resources. Hoewel het gemiddelde fraudeteam vijftien medewerkers telt, geven veel bedrijven toe dat ze gebukt gaan onder een nijpend tekort aan talent en bekwame mensen. Het is een wereldwijde uitdaging die veel bedrijven dringend moeten aanpakken.

Bijna één op de vier (22%) bedrijven denkt momenteel dat er onvoldoende middelen worden geïnvesteerd in fraudebeheer. Om aan de eisen van nieuwe fraudetrends te voldoen en voor de ontwikkeling en toepassing van nieuwe technologie zijn nieuwe vaardigheden nodig. Hierdoor kampen sommige bedrijven nu met een duidelijk tekort aan data-analisten op het gebied van fraude. In de komende twaalf maanden worden de nodige kortetermijninvesteringen gepland voor nieuwe technologie, meer opleiding en meer externe ondersteuning.

Bedrijven bevinden zich in een digitale wapenwedloop met fraudeurs die grenzeloos en zonder regels opereren. Maar de uitdagingen zullen het tempo waarmee technologische veranderingen worden doorgevoerd in de aanpak van fraude- en risicobeheer, duidelijk veranderen en versnellen. Dit zijn gebieden waarop we al een bewezen staat van dienst hebben. Dankzij onze expertise op het gebied van biometrie, geavanceerde apparaat-analyse en geo-lokalisatie kunnen we echte oplossingen bieden aan onze afnemers en hun klanten.

Plaats op:
Datum: 24 september 2019
Categorie: Blog
Gerelateerde artikelen  
04-03-2019 Nieuws CSG Solution detecteert telecomfraude met big data
22-08-2007 Nieuws Keiharde aanpak interne fraude werkt
16-10-2018 Nieuws Nederlandse bedrijven nog zoekend naar beveiliging tegen digitale fraude
01-02-2019 Nieuws Dell vernieuwt endpoint security portfolio
18-12-2017 Nieuws Helft alle IT-besluitvormers vertrouwt eigen beveiliging
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,3 seconden.