Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  

De gemeente Maastricht wil de verkeersstroom in en om de stad effectief sturen en geleiden. De camera’s die daarvoor in gebruik waren, zijn vervangen door een geïntegreerd monitoringsysteem op basis van Axis netwerkcamera’s.

Oplossing
Samen met Axis-partner Arkasis B.V. (webcamcenter.nl) ontwikkelde en implementeerde Maastricht een centraal monitoringsysteem voor de bij verkeerslichten geplaatste Axis netwerkcamera’s via glasvezel. Beelden van de camera’s worden centraal verwerkt op een speciale server in het datacenter op het gemeentehuis. Vanuit de meldkamer, vanaf werkplekken of via iPads zijn de actuele en de wat oudere beelden centraal te bekijken. Daarnaast is het mogelijk om beelden toegankelijk te maken voor externe partijen, zoals de politie of burgers.

Resultaat
Met het centrale monitoringsysteem heeft Maastricht een volledig geïntegreerde oplossing om verkeerssituaties real-time in beeld te brengen. Dit biedt een goede basis om de juiste maatregelen te nemen en de effecten van deze maatregelen te toetsen. Bovendien is de nieuwe omgeving flexibel en schaalbaar genoeg om ook andere toepassingen praktisch en snel te realiseren. Voorbeelden zijn het tonen van de voortgang van het grootschalige bouwproject voor de A2-tunnel via een openbare website, het maken van time-lapse films of het installeren van speciale tel-software (Cognimatics software) om het fietsverkeer van en naar het historische centrum te monitoren.



“We zoeken altijd een goed evenwicht tussen de inzet van de beste technologische oplossingen en het beschikbare budget. De keuze voor een centrale omgeving met Axistechnologie, is een goed fundament om onze behoeften op het vlak van monitoring steeds praktisch en betaalbaar in te vullen, nu en in de toekomst.” Roger Chambille, Assistent-Verkeerskundige Gemeente Maastricht.


Lees de hele case

Plaats op:
Datum: 4 september 2018
Bron: Axis Communications B.V.
Gerelateerde artikelen  
25-09-2018 Achtergrondartikelen UMC Utrecht optimaliseert beveiliging met Axis netwerkcamera´s
13-09-2018 Achtergrondartikelen Kledingboetiek Jackie O. werkt met camerasysteem van Axis
17-04-2007 Nieuws IBM integreert Axis-camera’s in surveillance-oplossing
23-06-2006 Nieuws Axis-camera’s voor Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis
04-06-2013 Nieuws Axis introduceert ‘betaalbare’ thermische netwerkcamera
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ďż˝ 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,32 seconden.