Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  


Ernst Westerhoff RSE, Business Development Manager Access Control Axis Communications


“Toegangscontrole is meer dan het ophangen van een paar camera’s”

Axis Communications is een bekende naam in de wereld van gebouwbeveiliging en de eerste associatie daarbij is dan vaak: camera’s. Dat Axis meer is dan alleen de leverancier van camera’s, vertelt Ernst Westerhoff. Hij is Business Development Manager Access Control Middle Europe bij Axis en richt zich specifiek op toegangscontrole.

Door Ted Walraven

“Waarom je zou moeten kiezen voor Axis? Dat is simpel, daarvoor heb ik één woord: ‘open’. Hoe tegenstrijdig het ook lijkt bij het idee van toegangscontrole, maar wij maken gebruik van een ‘open systeem”, vertelt Westerhoff. “Er komt bij toegangscontrole vaak veel meer kijken dan bijvoorbeeld bij een videobewakingssysteem. Denk aan de keuze voor kaarten en kaartlezers, sloten, terugmeldcontacten, nooddrukknoppen, etc.
Ik benader integrators, resellers en eindklanten om uit te leggen waarom ze juist voor onze hardware moeten kiezen. En dat is volgens mij simpel te verwoorden met dat ene woord ‘open’. Wij bieden een open platform en iedereen die al gebruikt maakt van software, zelf software wil ontwikkelen of wil veranderen van software-aanbieder, kan onze toegangscontrole koppelen of integreren. Steeds meer partijen in de Benelux maken hier gebruik van. Wij hebben daarbij natuurlijk ook het voordeel dat Axis Communications bekend staat als een degelijke partij.”

Uitgebreid partnerprogramma
Axis Communications heeft een uitgebreid partnerprogramma. “Wij zijn als bedrijf ingericht om met partners samen te werken en hebben dan ook een uitstekend partnernetwerk. Het gebruik maken van andere partijen bij het aanbieden van een goed toegangscontrolesysteem is van essentieel belang. Een partner met een goed product betekent dat je als bedrijf je volledig kunt richten op je eigen specialiteit.
Het voordeel bij het vinden van nieuwe partners is dat wij gebruik maken van dat open systeem, zodat zij makkelijk kunnen aansluiten en hun eigen producten of software redelijk eenvoudig kunnen integreren. Behalve het gebruik van open standaarden en eigen API’s, is ook onze controller ONVIF Profile A en C compliant.” Axis maakt zelf software voor toegangscontrole voor de meer eenvoudige installaties, voor de complexere systemen zijn er partijen in het partnernetwerk die hierin gespecialiseerd zijn en soms heeft de klant al een softwareleverancier, of schrijft deze liever zelf.

De toegangscontrole die Axis aanbiedt, is in de loop der jaren enorm verschoven van het aanbieden van alleen hardware als camera’s tot het aanbieden van een breder portfolio, zoals volledige toegangscontrole. Vooruitlopend en anticiperend op het Internet of Things (IoT) was Axis in 2013 al heel ver in de Verenigde Staten en bracht die voorsprong in 2015 ook naar Europa.

Hoogste veiligheidsgraad
Bij een open systeem dat via internet en bluetooth op smartphones bediend kan worden, denk je misschien al snel dat het redelijk eenvoudig zal zijn om zoiets te hacken. En daarnaast fysiek: pak de telefoon van iemand die deze kan gebruiken om binnen te komen en je bent binnen. “Zo eenvoudig gaat dat natuurlijk niet”, legt Westerhoff uit. “Het systeem loopt wel via bluetooth, maar de toegang is nog steeds goed te blokkeren. Je kunt niet zomaar in het systeem. De telefoon is met een wachtwoord of bijvoorbeeld vingerafdruk beveiligd. Zowel wij als onze partner, maken gebruik van diverse encrypties op basis van de hoogste veiligheidsgraad. Bijvoorbeeld het SEOS protocol van HID” Een beveiligd kanaal waarlangs de communicatie gaat.
Axis is één van de koplopers op het gebied van toegangscontrolesystemen en biedt veel voordelen voor de klant. Het open platform maakt de koppeling en integratie met andere systemen eenvoudig. De klant kan switchen van software zonder extra kosten te hoeven maken en het systeem is duurzaam. “De aanschaf van toegangscontrole is een belangrijke stap bij een bedrijf”, legt Westerhoff uit. “Toegangscontrolesystemen gaan gemiddeld 10 tot 20 jaar mee. Dat is een lange periode en met ons systeem kun je het eenvoudig upgraden of er nieuwe software aan koppelen. Kiest een bedrijf voor een andere softwareleverancier, dan kan deze zonder investeringen in hardware gekoppeld worden. Ideaal voor de eindklant.”
Het Open Supervised Device Protocol (OSDP, voor communicatie tussen controller en kaartlezer) is makkelijk te installeren. Door het gebruik van OSDP weet je wat er gebeurt bij de kaartlezer en kun je zelfs teksten ‘displayen’. Zo krijgt bijvoorbeeld de persoon die de toegang geweigerd wordt, te lezen of horen waarom deze niet naar binnen kan. Bijvoorbeeld: ‘u bent met vakantie’ of ‘u heeft geen rechten deze ruimte te betreden’, enzovoorts.
Het systeem is door een installateur makkelijk te plaatsen en er is proactieve monitoring mogelijk door het management. De OSDP-lezer weet wat er gebeurt en aangezien alle devices van Axis met elkaar kunnen communiceren, is het managementsysteem altijd op de hoogte van wat er gaande is.

“Toegangscontrole kun je voor de gebruiker eenvoudig en overzichtelijk houden, zodat er op de juiste tijd en plaats goede managementinformatie uit komt en het vrijwel onmogelijk is voor onbevoegden om een pand te betreden. In de toekomst zal er steeds meer toegangscontrole via de cloud gaan. Dat is erg in opkomst en hierin zien wij nu al een enorme groei”, besluit Westerhoff.

Plaats op:
Datum: 31 januari 2018
Bron: Axis Communications B.V.
Gerelateerde artikelen  
01-02-2017 Loopbaan Axis stelt Ernst Westerhoff aan als Business Development Manager Toegangscontrole …
22-06-2018 Nieuws Axis breidt zijn toegangscontroleportfolio uit
14-07-2017 Nieuws Axis intergreert draadloze vergrendeling en toegangscontrole
06-09-2018 Nieuws Axis Partner Summit Benelux
05-11-2019 Nieuws Axis Communications genomineerd voor twee Dutch IT-Channel Awards
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,52 seconden.