Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  

Voor nog geen 17 euro per maand een compleet (realtime) track & trace-systeem. Spotmaster komt als eerste aanbieder met een dergelijke all-in prijs voor de (booming) track & trace-systemen. "Met een all-in abonnement wordt het volgen en de ondersteuning van de buitendienst een stuk makkelijker."

Peter van der Leeuw van SpotmasterVooralsnog zijn het vooral transporteurs, installatiebedrijven maar ook ondernemingen met een grote buitendienst die baat hebben bij track & trace-systemen.

De ruim 120 bestelbussen van Sorbo heeft van Spotmaster met haar eigen servicedienst bijvoorbeeld onlangs in een - met militaire precisie uitgevoerde actie - op 1 dag voorzien van track & trace.


Buitendienst onontgonnen gebied

Maar ook schoonmaakbedrijven, beveiligers en overheidsdiensten lijken en masse de track & trace te hebben ontdekt. Niet vreemd, zegt Peter van der Leeuw, algemeen directeur van Spotmaster. "Voor alle afdelingen en processen binnen een bedrijf is er wel de nodige managementinformatie voorhanden. Maar de buitendienst daarentegen is veelal onontgonnen gebied. Heel veel bedrijven hebben er nauwelijks zicht op.

"Het zijn misschien wel de kleintjes die er het meest van profiteren" zegt Van der Leeuw. "De directeur van het bedrijf die zelf meewerkt hoeft zich dus niet voortdurend af te vragen waar zijn buitendienst zich bevindt. De applicatie standaard uitgerust met automatische urenregistratie zodat medewerkers zich kunnen focussen op de core business in plaats van de administratie."

Marktleiderschap binnen twee jaar

Bij Spotmaster is jarenlang gewerkt aan het huidige platform. Dat is nu klaar en daarom wordt er nu grootschalig uitgepakt. Binnen twee jaar wil Spotmaster de grootste zijn in Europa; in Nederland is het marktleiderschap volgens Van der Leeuw al in zicht.

Vanwaar deze zelfverzekerdheid? De algemeen directeur benadrukt dat realtime track en trace ingewikkeld is. "Denk maar eens aan serverbeheer, kaartenbeheer, netwerken die uitvallen, parkeergarages zonder GSM en GPS, boten, installatiefouten, sabotage enz.

Wij hebben voor heel veel problemen zelf de oplossingen bedacht. We hebben ook een realtime servicemanagement systeem ontwikkeld, waarmee we pro-actief onze klanten van dienst kunnen zijn. Zo waarborgen wij de kwaliteit van onze producten. Spotmaster loopt op dit gebied voor op vele andere bedrijven in dezelfde markt."

Beveiligingsbedrijven

Met de huidige all-in aanbieding (16,95 per maand inclusief inbouw op locatie en 3 jaar garantie) denkt Van der Leeuw heel wat organisaties om te krijgen. Vooral bedrijven die werken op basis van 'uurtje-factuurtje' en met een buitendienst. Het wordt nu voor veel bedrijven ineens veel eenvoudiger om track & trace in te voeren omdat dit bij Spotmaster uit één pakket bestaat. Aangezien er nogal wat componenten aan de systemen vastzitten - denk alleen al aan een sim-card - was dat tot nu toe lastiger.

Plaats op:
Datum: 9 maart 2012
Categorie: Technologie & Innovatie
Bron: Spotmaster B.V.
Gerelateerde artikelen  
07-10-2008 Nieuws RFID-stickers beveiligen bewijsmateriaal justitie
29-09-2011 Nieuws Aantal overvallen op juweliers blijft stijgen
22-03-2007 Nieuws Opsporingssoftware vindt verloren pc's terug
24-05-2006 Nieuws Veel belangstelling voor de X-trace op beurs Transport & Logistiek
21-03-2013 Nieuws Decos Cartracker koppelt met tankpas tegen brandstoffraude
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,31 seconden.