Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  

De VPB (Vereniging van Particuliere Beveiligingsorganisaties) heeft een folder uitgebracht voor startende beveiligingsbedrijven. De branchevereniging constateert dat veel starters na één of twee jaar al weer verdwijnen. Vaak is dit te wijten aan een faillissement.

Op het eerste gezicht lijkt het erg eenvoudig om een beveiligingsbedrijf te beginnen. Vaak wordt gedacht dat een uniform, een surveillance auto en een paar klanten voldoende zijn. De praktijk is echter anders. Ook al heeft een beveiligingsbedrijf maar één medewerker en één auto, dan nog heeft het te maken met verschillende wettelijke bepalingen.

Eisen en regels
Vooral de eisen die gesteld worden in de 'Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus' (WPBR) en de daarvan afgeleide regels zijn van belang. Een bedrijf is verplicht de CAO voor particuliere beveiliging toe te passen. Daarnaast zijn een goed bedrijfsplan, inzicht in de kosten en de baten en kennis van de markt belangrijke voorwaarden voor het welslagen van een onderneming, aldus de VPB.

Helpende hand
Volgens de VPB is het komen en gaan van beveiligingsbedrijven slecht voor het imago van de beveiligingssector. Om de startende ondernemingen een helpende hand te bieden heeft de vereniging de brochure 'Uw start als beveiligingsbedrijf' opgesteld. Hierin kunnen starters informatie vinden over vergunningen, financiële en administratieve zaken. De brochure biedt geen totaaloverzicht, maar geeft wel een aantal praktische tips en aandachtspunten voor starters. Veel meer informatie is te verkrijgen bij de Kamer van Koophandel.

De brochure 'Uw start als beveiligingsbedrijf' is in pdf-formaat te downloaden vanaf de website van de VPB: www.vpb.nl/media/startersinfo.pdf

Plaats op:
Datum: 27 november 2006
Bron: VPB
Gerelateerde artikelen  
27-11-2006 Nieuws VPB-brochure voor startende beveiligingsbedrijven
03-02-2017 Nieuws Acht bedrijven genomineerd voor VEB Beveiligingsbedrijf 2017
24-03-2017 Nieuws VEB Beveiligingsbedrijven van het Jaar
14-10-2009 Nieuws Boetes voor particuliere beveiligingsbedrijven
22-06-2009 Nieuws VPB blij met onderzoek van Inspectie Openbare Orde en Veiligheid
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,32 seconden.